söndag 18 april 2010

Ett nytt hälso- och sjukvårdspolitiskt program

Igår deltog jag i socialdemokraternas årsmöte och distriktskongress 2010 i Norrköping. Ibrahim Baylan var gästtalare och var mycket inspirerande att lyssna till. Under förmiddagen debatterades förslaget till nytt Regionalpolitiskt program för Östergötland, vilket vi senare fattade beslut om.

Under eftermiddagen föredrog Anna-Lena Sörenson (ordförande) Christoffer Bernsköld och Torbjörn Holmquist socialdemokraternas förslag till Hälso- och sjukvårdspolitiskt program för Östergötland. I programmet finns fyra prioriterade områden - en hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande hälso- och sjukvård, en god vård för barn- och ungdomar, investera i en bra sjukvård för äldre och mer resurser för att förbättra missbruks- och beroendevården. Jag tycker programmet är mycket bra. Det beskriver väl inriktningen för vårdens olika områden och ger både konkret och mer långsiktig politisk viljeinriktning. Efter en debatt där samtliga var positiva till programmet antogs detta av kongressen.

Med detta program som grund för den socialdemokratiska hälso- och sjukvårdspolitiken känner jag stor tillförsikt inför det kommande valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar