torsdag 26 juni 2014

Nytt socialdemokratiskt program för jämlik hälsa

Vägen till ett jämlikt och jämställt samhälle!

Några från programgruppen:
Eva Lindh, Britt-Marie Johansson,
Mats Johansson och Birgitta Larsson
"Socialdemokraterna i Östergötlands kommission för jämlik hälsa 2012-2013", har bestått av nio fristående och politiskt oberoende forskare och tolv företrädare för Socialdemokraterna i Östergötland. Kommissionen avslutade sitt arbete i november 2013 genom en konferens där kommissionens slutrapport "Vägen till ett jämlikt samhälle - hälsa, välfärd och solidaritet" och andra resultatet av det arbete som genomförts presenterades. 
 
Samtidigt som kommissionen avslutades var detta också starten för processen att forma en socialdemokratisk politik för jämlik hälsa baserad på slutrapporten. En programgrupp, bestående av socialdemokratiska kommun- och landstingsföreträdare i Östergötland, under ledning av oppositionsråd Mats Johansson, har under vintern och våren träffats och diskuterat utformningen av ett sådant program. Förslaget har därefter förankrats och beslutats av partidistriktets styrelse.
 
Programmet "Vägen till ett jämlikt och jämställt samhälle" är nu klart och ska vara vägledande för alla socialdemokrater som har förtroendeuppdrag i Östergötland under nästa mandatperiod. Det presenterades vid en presskonferens i tisdags och har uppmärksammats av Östgöta Correspondenten och Linköpings Posten.
 
Det känns mycket bra att idag med hjälp av orden från programmets inledning kunna säga:
Vi presenterar en politik som sätter rättvisa och alla människors lika värde i centrum. Det är en politik som pekar ut vägen till ett jämlikt samhälle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar