söndag 9 maj 2010

Studieresa med Sankt Kors


Sedan två år har jag ett uppdrag för socialdemokraterna som ersättare i Fastighetsbolaget Sankt Kors i Linköping. I onsdags kväll reste hela styrelsen, tillsammans med tre tjänstemän, på en studieresa till Helsingfors. Den första dagen inleddes med gruppdiskussioner för att förnya visionen och strategierna för bolaget. Vi fick sedan lyssna till ett föredrag under rubriken "Market Udate", varefter Tuutti Kyyösti, Forsknings- och utvecklingschef på Skanska och professor vid Lunds Tekniska Högskolan berättade om "Sveriges Bygguniversitet" ett samarbete mellan de största högskolorna (CTH, KTH, LTH, LT) och "Bygginnovationen".


Under den andra dagen fick vi besöka Skanska Finland med studiebesök på en byggarbetsplats där en ny produktionsmetod tillämpas. Metoden kallas BIM (Building Information Modeling) och är ett digitalt planeringsverktyg för att studera och koppla ihop byggprocessen. Ett avancerat och framgångsrikt verktyg som Skanska ännu är relativt ensamma om att arbeta med. Vi genomförde också ett styrelsemöte under denna dag.

Studieresan var intressant och givande och gav mig kunskap om sådant jag normalt inte arbetar med. Det var också trevligt att lära känna styrelsen och tjänstemännen lite närmare. Första kvällens besök på en rysk restaurang gav också en inblick i Finlands historia och närhet till Ryssland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar