söndag 21 augusti 2011

Seminariet Mer vård för pengarna och mer pengar till vård

Välkommen till seminariet Mer vård för pengarna och mer pengar till vård. En diskussion kring hälso- och sjukvårdens utmaningar. Den 13 september kl 18 - 20 i Stadsbiblioteket i Linköping.

Tisdagen den 13 september kommer Dan Andersson, f.d. chefsekonom på LO, författare och samhällsdebattör till Linköping för att prata om sin rapport ”Mer vård för pengarna och mer pengar till vård”.

Medverkar gör även Mats Johansson (S), oppositionsråd i Landstinget i Östergötland, Kaisa Karro, förbundsstyrelseledamot i SSU, Birgitta Larsson (S), ledamot i Landstingsfullmäktige. Moderator under seminariet är Widar Andersson, chefredaktör på Folkbladet Östergötland.

Syftet med seminariet är att belysa och diskutera hälso- och sjukvårdens utveckling. Vilka utmaningar står vi inför? Är vi på väg till en marknads- och försäkringsfinansierad hälso- och sjukvård och i så fall är det en sådan vård vi vill ha? Är en jämlik och jämställd vård möjlig?

Program:
Inledning: Med utgångspunkt i hälsan! - Birgitta Larsson
Mer vård för pengarna och mer pengar till vård - Dan Andersson
Så vill vi utveckla hälso- och sjukvården i Östergötland! - Mats Johansson och Kaisa Karro
Diskussion om hälso- och sjukvårdens utmaningar under ledning av moderator Widar Andersson.
Avslutning av Inger Forsberg, ordförande för S-kvinnor i Linköping.

Arrangör är ABF, Socialdemokraterna och S-kvinnor i Linköping. Fritt inträde.

Läs här gärna mer om Socialdemokraterna i Landstinget i Östergötland och S-kvinnor Östergötland.

Vid frågor eller för mer information om seminariet går det bra att kontakta mig på e-post Birgitta.M.Larsson@lio.se eller mobil 0706380384.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar