torsdag 18 november 2010

Ett framgångsrikt folkhälsoprojekt - Healthy Regions projektet


Idag har jag redovisat resultatet av det tre-åriga EU - projektet Healthy Regions - when well-being creates economic growth för Landstinget i Östergötlands Hälsoråd och i nästa vecka får kommun- och landstingspolitiker ta del av resultatet.

Vårt gemensamma mål med projektet har varit att
- sätta folkhälsa på den politiska agendan bland Europas regioner
- visa att hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete leder till ekonomisk tillväxt
- i samverkan utforma strategiska och praktiska metoder för folkhälsoarbetet

Vår målsättning har samtidigt varit att bidra till att Östergötland- Örebro utvecklas till hälsofrämjande regioner med ekonomisk tillväxt och god livskvalité för medborgarna.

Jag tycker vårt projekt har varit framgångsrikt både när det gäller det sammantagna resultatet för våra sex EU regioner och när det gäller det vi har åstadkommit i Östergötland och Örebro. Mycket tid och kraft har satsats av alla projektdeltagarna och det skulle därför vara roligt att nå ut till så många som möjligt med projektresultatet.

Du som är intresserad av hur man arbetar med folkhälsofrågor i England, Italien, Belgien, Tyskland, Danmark och/eller i vår region Östergötland - Örebro eller vill få tips på EU-samarbete och bra projekt inom folkhälsoområdet läs på Healthy Regions hemsida eller ta del av resultatet på min arbetsplats Forsknings- och utvecklingsenhetens hemsida.

Om du vill få en beskrivning av hur vi har arbetat i Östergötland och Örebro se gärna också vår film om projektetRegionförbundet Östsams hemsida.

Du är förstås även välkommen att kontakta mig direkt för tips och information om Healthy Regions projektet och bra folkhälsoarbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar