torsdag 12 augusti 2010

En bra politik för hälso- och sjukvården

Valarbetet denna vecka började i tisdags, då vi var några socialdemokrater som träffades utanför Universitetssjukhuset kl 06.30 för att dela ut informationsblad och frukt till personalen. Det blev en trevlig timme då vi mötte personal som antingen började eller slutade sitt pass.

Det vi ville förmedla vid detta tillfälle var att vi anser att hälso- och sjukvårdspersonalen är den viktigaste resursen i vården. Vårt socialdemokratiska budskap formulerades på detta sätt:

"Varje år får fler östgötar möjlighet att uppleva sin hundraårsdag! Det är en fantastisk utveckling och ett resultat av medvetna satsningar på en välfärd för alla. Den viktigaste resursen i sjukvården är personalen. Med engagerade och kompetenta medarbetare skapas en bra sjukvård. Vi vill förverkliga visionen om Östergötland som landets bästa landsting att arbeta i.

Detta innebär en socialdemokratisk politik:
- Kompetensutveckling för alla medarbetare.
- Alla arbetsplatser inom landstinget blir mönsterarbetsplatser.
- Ett nej till avskaffandet av bra arbetstidsmodeller.
- Möjligheter för alla medarbetare att delta i forsknings- och utvecklingsarbete."

Så tidigt på morgonen är utrymmet för samtal litet, men jag uppfattade ändå att de flesta såg det som positivt att vi var där och delade ut information om vår hälso- och sjukvårdspolitik. En politik som vi hoppas få förtroendet att genomföra efter valet och de kommande fyra åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar