lördag 6 mars 2010

Valrörelsen har startat

Idag har jag deltagit i mitt första möte för oss som kandiderar för socialdemokraterna i Östergötland till Kommunfullmäktige, Landstingsfullmäktige eller Riksdagen. Vi var ca 140 deltagare från alla länets kommuner som samlades i Marieborgs folkhögskola utanför Norrköping denna lördag.

Billy Gustavsson och Johan Löfstrand inledde mötet och därefter berättade Bo Krogvig om partiets nationella valstrategi. Efter lunch var det dags att diskutera partiets lokala och regionala valstrategier. Linköpings valstrategiarbete presenterades här av Lena Micko, Ann-Lena Sörenson, Johan Löfstrand, Martin Tollén och Anna Larsson.

Socialdemokraternas huvudbudskap i valrörelsen är att Sverige är möjligheternas land som vi ska bygga och utveckla tillsammans. Det grundar sig på Mona Sahlins anförande vid kongressen förra året då hon sa följande: "Vi Socialdemokrater har en idé om vårt gemensamma samhällsbygge. Jag har kallat det för möjligheternas land. Det är ett Sverige som bygger på insikten att vi är starkare tillsammans".

Vår ambition är att genomföra 60 000 samtal med våra väljare i Östergötland, varav 20 000 i Linköping, fram till valdagen den 19 september.

Jag ser det som ett stort förtroende att få kandidera för Socialdemokraterna till Landstingsfullmäktige. Mycket arbete väntar oss som deltar i valrörelsen, men det känns både inspirerande och spännande att få delta i det arbete som förhoppningsvis ska leda fram till att vi vinner valet i september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar