lördag 26 mars 2011

Mona Sahlins avskedord: Tro när du går genom tiden att det bästa inte har hänt än"


Igår deltog jag i den Socialdemokratiska partikongressens första dag. Mona Sahlin höll här sitt avskedstal som partiledare som också denna gång innehöll mycket visdom. Jag kommer från detta tal att ta med mig följande tankar och ord:

- Vi må vara försvagade som parti, men vi är inte svaga. Vårt parti behövs för jämlikhetens, frihetens och solidaritetens skull.

- Jämlikhet och utveckling är varandras förutsättningar, inte varandras motsatser. Det innebär att alla ska få chansen att nå sina stora livsmål. Din framgång är vår gemensamma framgång.

- Demokratin kan aldrig tas för given. Ställ er på de modigas sida och för kampen för frihet vidare. Sänk aldrig garden mot Sverigedemokraterna.

- Vi behöver tala om framtiden, om global solidaritet. Vi behöver förmedla hopp till alla som gjorts osynliga under våld och förtryck.

- Politik är att vilja, att vilja förändra för en bättre värld. Det går att göra skillnad.



Mona Sahlins avslutade med att tacka alla partikamrater som hon arbetat tillsammans med under sina 40 år inom politiken. Denna rad i en dikt av Håkan Hellström blev hennes avslutande ord: "Tro när du går genom tiden att det bästa inte har hänt än".

Tack Mona för ditt oersättliga arbete för Socialdemokraterna under 40 år. Jag hoppas och tror att du inte har upplevt det bästa ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar